Zapraszamy do zamawiania świątecznych dań na wynos, z odbiorem w restauracji
Dania na Wielkanocny Stół
Szef Kuchni Restauracji Biała Róża przygotował propozycję dań, które mogą Państwo zamówić "na wynos". Zamówienia przyjmujemy osobiście lub mailowo do 5 kwietnia, z odbiorem w piątek, 7 kwietnia (w godzinach od 15 do 21) lub 8 kwietnia w godzinach od 10 do 12
Serdecznie zapraszamy
w cenie 70zł
Mini babka 1szt
Chlebek pszenno-żytni 1szt
Buraczki z chrzanem 50g,
Chrzan z jajkiem 50g,
Szynka150g,
Kiełbasa wiejska 150g,
Pisanki 2szt
Wędliny z wędzarni szefa kuchni Łukasza Cichego
kiełbasa wieprzowo –wołowa 100g / 8,5zł
szynka wędzona na wiśni 100g/ 7,50zł
karczek wędzony i marynowany w ziołach 100g/ 7,80zł
boczek wędzony na śliwie 100g/7,80zł
biała kiełbasa 100g 7,00zł
możliwość zamówienia wędlin nie krojonych , jak również wędliny krojonej i wakowanej
( możliwość zamówienia wędlin nie krojonych przy zamówieniu powyżej 200gr)
Marynowane śledzie w buraczkach z chrzanem 24,00 zł / 100 g
Marynowane śledzie w oleju z korniszonem 22,00 zł / 100 g
Filet z pstrąga w marynacie z warzywami 26,50 zł / 100 g
Marynowany łosoś glazurowany w galarecie 52,00 zł / 100 g( ryby)
Pasztet z cielęciny lub gęsiny 22,00 zł /100 g
Pasztet z królika i perliczki 23,00 zł /100 g
Karczek wieprzowy 18,00 zł /100 g
Marynowany w ziołach lasu, soczysty i kruchy, wolno pieczony karczek wieprzowy. idealny z sosem żurawinowym lub chrzanowym.
Schab po staropolsku 23,5 zł /100 g
Delikatny, soczysty i kruchy schab wieprzowy marynowany w ziołach, wolno pieczony
Można podawać na zimno jak wędlinę lub na ciepło. Najlepiej smakuje z dodatkiem chrzanu i żurawiny lub ćwikły z chrzanem.
Ćwikła ze świeżo tartym chrzanem 16,00 zł /200 g
Buraki marynowane w przyprawach korzennych 15,00 zł /200 g
Cząstki słodkich, małopolskich buraków aromatyzowanych przyprawami korzennych
Tradycyjna polska sałatka jarzynowa 21,00 zł/200 g
Sałatka z porów z kwaśnym jabłkiem i jajkiem 21,00 zł /200 g
Sałatka ziemniaczana z ogórkiem, boczkiem, jajkiem 15,50 zł /200 g
Klasyczna sałatka ziemniaczana z dodatkiem kiszonego ogórka, boczku oraz ugotowanych na twardo jajek.
Wielkanocny żur na zakwasie z białą kiełbasą z Podstolic 22,00 zł /300 ml
Wielkanocna zupa chrzanowa z szynką 22,00 zł /300 ml
Wielkanocna szynka pieczona w całości 21,00 zł/100 g
Kaczka pieczona z jabłkami, z sosem żurawinowym
POŁOWA 68, 00 zł
CAŁA 95,00zł
Pieczony indyk faszerowany 190,00 zł/1 kg
Pieczony w całości, kruchy i soczysty indyk z podkrakowskiego gospodarstwa, nadziewany aromatyczną wątróbką oraz soczystymi jabłkami. Może być podawany na zimno, jak również na gorąco - stanowiąc idealne ukoronowanie świątecznego obiadu.
Waga indyka od 4 do 8 kg.
Babka Wielkanocna( ciasto ucierane)45 zł/ szt
Mazurek 9,00zł/ 100g
Makowiec 8,50zł/100g
Jabłecznik 8,50zł/100g
Sernik 9,50zł/100g
PASCHA 12,00zł/100g
CHLEB PSZENNY Z ZIARNAMI 36zł/1kg
CHLEB NA ZAKWASIE PSZENNO-ŻYTNIM 40,00ZŁ/1kg
Aromatyczne, wyraźne w smaku sosy, podane na zimno są idealnym dodatkiem do ryb, pieczonych mięs, pasztetów oraz wędlin. 1 porcja sosu to ok. 60 gr.
Sos chrzanowy 9,00 zł/1 porcja
Sos Tatarski 9,00 zł /1 porcja
Chrzan z jajkiem 9,00 zł /1 porcja
Więcej informacji uzyskają Państwo dzwoniąc lub pisząc
lub korzystając z formularza kontaktowego.