Serdecznie zapraszamy na 5-kursową kolację i degustację win oraz kameralne spotkanie z Felipe Olavarria, przedstawicielem winnicy Echeverria (Curicó Valley, Chile)
Winnica Echeverria to biznes rodziny o baskijskich korzeniach, którego początki w Chile sięgają XVIII wieku. O rodzinnej tradycji winiarskiej i samych winach opowie nam Gość wieczoru.
Po kolacji będzie też możliwość zakupu win w specjalnej cenie.
Cena: 190 PLN/os
Menu: Łukasz Cichy, Szef Kuchni Restauracji Biała Róża
Selekcja win i menu:
1.ECHEVERRIA CHARDONNAY GRAN RESERVA
Łosoś jurajski - kefir - trawa żubrowa-szparagi
2. ECHEVERRIA CARMENERE RESERVA
Jagnięcina – rozmaryn – papryka - wędzonka
3.ECHEVERRIA PINOT NOIR GRAN RESERVA
Pierś z kaczki - krokiet ziemniaczany - oliwa truflowa – kakao - truskawki
4.ECHEVERRIA SYRAH GRAN RESERVA
długo dojrzewający dzik – chałka - żurawina
5.ECHEVERRIA CABERNET SAUVIGNON LIMITED EDITION
Antrykot – kalafior – ziemniak – wędzonka - zioła