Menu degustacyjne stworzymy dla Was w pięcioosobowym składzie szefów kuchni, których łączy oczywiście pasja do idei Slow Food.
Podczas kolacji będziemy rozmawiać i o tym, jak powstają menu inspirowane często zapomnianymi już lokalnymi recepturami, ze świadomie wybranych unikatowych produktów ekologicznych.
ZAGRANICZNY GOŚĆ SPECJALNY:
Islandzki szef kuchni Gísli Matthías Auðunsson. Gisli znany jest z tego, że szczególną wagę przykłada do jakości i pochodzenia produktów (dlatego sam wypływa w morze po ryby i zbiera zioła na łąkach) oraz zachowania kulinarnej tradycji kuchni islandzkiej.
GOSPODARZ:
Łukasz Cichy, szef kuchni Restauracji Biała Róża
GOŚCIE:
Michał Cienki z Art Restauracja.
Paweł Kras, restauracja Bottiglieria 1881
Bartosz Gadzina z Czańca, który w Przetwórni Beksien sam produkuje oleje, octy i kiszonki.
Cena/os za kolację z wine pairingiem: 160 zł/os
Rezerwacje: biuro@restauracjabialaroza.pl
Wkrótce poznacie menu, nad którym aktualnie przechodzą burze slowfoodowych mózgów
Slow Food Masterclass tasting menu dinner at Biała Róża Restaurant is the first of a series of six dinners. This meeting features local chefs and a well-known European representative of the Culinary Arts. All of them share a passion for the idea of Slow Food.