Pierwszy dzień wiosny, wyjątkowy gość, menu degustacyjne i unikatowe wina z Nowego Świata! Zapraszamy Was na kolację połączoną z degustacją nowozelandzkich win.
Będziemy próbować win z magicznego miejsca, najbardziej wysuniętego na południe winiarskiego kraju świata, gdzie na klimat wpływają prądy antarktyczne, a na Wyspie Południowej wszystkie regiony winiarskie leżą nad morzem albo w jego pobliżu. Tamtejsze sauvignon blanc stały się wizytówką win nowozelandzkich.
Właśnie z regionu Marlborough przyjeżdża do nas Dan Taylor. Opowie o swoich winach, powstających pod marką o nazwie Tohu.
Tohu prezentuje wysublimowane smaki i aromaty, odzwierciedlające kamieniste i gliniaste gleby Awatere Vineyard, gdzie powstają wina tej marki. Tutaj noce są chłodne, a okres dojrzewania gron długi co w połączeniu z wpływem oceanu pozwala osiągnąć fantastyczną świeżość wina oraz długi, utrzymujący się posmak.
O menu opowie jego autor, czyli szef kuchni Restauracji Biała Róża, Łukasz Cichy.
Zapraszamy!!!
biuro@restauracjabialaroza.pl
AMUSE BOUCHE
królik/szczaw/marchew
1
KRUCHE SAŁATY, MIĘTA PIEPRZOWA, OCET Z DZIKIEGO BZU
TOHU SAUVIGON BLANC
2
PRZEGRZEBKI, KALAFIOR, JUZU
ARONUI ALBARINO
3
POLĘDWICA Z DORSZA, MARCHEW, OGÓREK
TOHU CHARDONNAY
4
SCHAB Z DZIKA, SZCZAW, TRAWA ŻUBROWA
TOHU PINOT NOIR
czekolada, pomarańcza
150 zł/os