W okresie świątecznym spotykamy się przy wspólnym stole podczas wigilii firmowej w postaci uroczystej kolacji lub w bardziej luźnej atmosferze świątecznego spotkania lub imprezy.
Uroczysta Kolacja
Przygotowaliśmy dla Was kilka wersji menu na świąteczne spotkania firmowe
Na życzenie chętnie wprowadzimy modyfikacje do oferty, żeby najlepiej dostosować ją do Waszych planów na idealne wydarzenie. W menu znajdziecie tradycyjne akcenty świąteczne.
140 zł/os.
Przystawka / Starter
Dorsz marynowany w occie jabłkowym, śliwka suszona, czerwone wino
Cod marinated in apple cider vinegar, dried plum, red wine
Zupa / Soup
Żur na zakwasie z ziemniakami i suszonymi grzybami
Sour rye soup with potatoes and dried mushrooms
Danie główne / Main Course
Karczek wieprzowy, jarzębina, babka z kapusty kiszonej, puree chrzanowe, warzywa w przyprawach korzennych
Pork neck, rowanberry, sauerkraut cake, horseradish puree, vegetables with root spices
Deser / Dessert
Torcik piernikowy z powidłami i jabłkami, sos imbirowy
Gingerbread cake with plum preserve and apples, ginger sauce
Napoje / Beverages
woda gazowana i niegazowana w karafkach
kompot z suszu 0,3l/os
Dried fruit compote (0,3l), still and sparkling water
Menu II
160zł/os.
Przystawka / Starter
Pierogi z kapustą i grzybami
Dumplings with cabbage and mushrooms
Zupa / Soup
Barszcz kiszony z uszkami i grzybowym farszem
Pickled borscht with dumplings and mushroom stuffing
Danie główne / Main Course
Wołowina duszona w soku z aronii, zapiekanka ziemniaczana, kapusta czerwona na ciepło
Beef stewed in chokeberry juice, potato gratin, red cabbage
Deser / Dessert
Gruszka, śliwka, lody piernikowe, cynamon
Pear, plum, gingerbread ice cream, cinnamon
Napoje / Beverages
woda gazowana i niegazowana w karafkach
kompot z suszu 0,3l/os
Dried fruit compote (0,3l), still and sparkling water
Menu III
od 195 zł/os.
Z wyborem na miejscu
menu with meal choice options
Przystawki / Starters
(podane wieloporcjowo na półmiskach )
(selection of starters served on platters)
Wędzony pstrąg, kiszone jabłko, chałka
Smoked trout, pickled apple, challah bread
Pasztet z gęsi, blin żytni, konfitura z żurawiny
Goose pate, rye pancake, cranberry
Mini gołąbki z grzybami
Mini rolls with mushrooms
Tarta z grzybami
Mushroom tart
Zupa / Soup
Krem z leśnych grzybów, kluseczki kładzione
Cream of forest mushroom soup, homemade egg noodles
lub / or
Barszcz kiszony z uszkami z grzybowym farszem
Pickled beet borscht with mushroom stuffed dumplings
Danie główne / Main Course
Filet z sandacza, szpinak, marynowana dynia, kluseczki z marchewki
Zander fillet, spinach, marinated pumpkin, carrot noodles
lub / or
Pół kaczki pieczonej z jabłkami i żurawiną, gratin z topinamburu, marynowane buraczki z gorczycą
Half of a roasted duck with apples and cranberries, Jerusalem artichoke gratin, marinated beets with mustard seeds
Deser / Dessert
Degustacja świątecznych deserów autorstwa Szefa Kuchni
Christmas dessert tasting plate by Chef Łukasz Cichy
Napoje / Beverages
woda gazowana i niegazowana w karafkach
kompot z suszu 0,3l/os
Dried fruit compote (0,3l), still and sparkling water
Więcej informacji uzyskają Państwo dzwoniąc lub pisząc
lub korzystając z formularza kontaktowego.