Zapraszamy do zamawiania świątecznych dań na wynos, z odbiorem w restauracji
Dania na Bożonarodzeniowy Stół
Szef Kuchni Restauracji Biała Róża przygotował propozycję dań, które mogą Państwo zamówić "na wynos". Zamówienia przyjmujemy osobiście lub mailowo, z odbiorem 22 lub 23 grudnia (w godzinach otwarcia restauracji) lub 24 grudnia w godzinach od 9 do 12
Kiełbasa wiejska wieprzowo wołowa 89 zł / kg
Szynka wędzona na wiśni 75 zł /kg
Boczek wędzony na śliwie 75 zł / kg
Karczek wędzony, marynowany w ziołach 75 zł / kg
Przekąski zimne
Marynowane śledzie w śmietanie 16,00 zł / 100 g
Marynowane śledzie w oleju 16,00 zł / 100 g
Karp w galarecie 32,00 zł / 100 g
Filety karpia zatorskiego ułożone w aromatycznej galarecie z wywaru rybnego.
Karp po żydowsku 33,00 zł / 100 g
Filet z karpia zatorskiego, podany na słodko, w aromatycznej galarecie z wywaru rybnego, z dodatkiem rodzynek i migdałów.
Pasztet z dziczyzny lub z gęsiny 22,00 zł /100g
Pachnący jałowcem, pieczony w piecu pasztet z dziczyzny. Idealny na bożonarodzeniowe świąteczne śniadanie.
Pasztet cielęcy 21,00 zł /100g
Pasztet wieprzowo-wołowy 18,00 zł /100g
Karczek wieprzowy 21,00 zł /100g
Marynowany w ziołach lasu, soczysty i kruchy, wolno pieczony karczek wieprzowy. Idealny z sosem żurawinowym lub chrzanowym.
Schab po staropolsku 19,00 zł /100g
Delikatny, soczysty i kruchy schab wieprzowy marynowany w ziołach, pieczony w piecu. Można podawać na zimno jak wędlinę lub na ciepło. Najlepiej smakuje z dodatkiem chrzanu i żurawiny.
Schab faszerowany śliwką z sosem pieczeniowym 24,00 zł /100g
Ręcznie lepione pierogi
z kapustą kiszoną i grzybami leśnymi 25,00 zł / 300g
z suszonymi śliwkami i makiem 25,00 zł / 300g
Uszka z grzybami 17,00 zł /110g
Tradycyjna polska sałatka jarzynowa 8,00 zł /100g
Sałatka ziemniaczana z ogórkiem, boczkiem, jajkiem 8,00 zł /100g
Klasyczna sałatka ziemniaczana z dodatkiem kiszonego ogórka, boczku oraz ugotowanych na twardo jajek
Wigilijny barszcz czerwony z kiszonych buraków 13,00 zł / 300ml
Winny w smaku, o burgundowym kolorze
Wigilijny żur na zakwasie z grzybami 15,00 zł / 300ml
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami 20,00 zł / 300m
Kompot z suszonych owoców 15,00 zł / 500ml
Tradycyjny, pachnący cynamonem i goździkami, wigilijny kompot z suszonych owoców: jabłek, gruszek i śliwek.
Filet z karpia zatorskiego (panierowany) 38,00 zł / 1 porcja
Karp zatorski smażony 38,00 zł / 1 porcja
Filet karpia z Zatoru, moczony w mleku, obtoczony w mące pszennej i smażone na złoty kolor. Obowiązkowa, wigilijna potrawa na każdym polskim stole. Najlepiej podgrzewać w piekarniku pod przykryciem, w temperaturze 190*C przez 7-9 min. 1 porcja to ok. 200 gr.
Pieczona kaczka w całości w pomarańczach i jabłkach z sosem żurawinowym 95,00 zł / cała - 60,00 zł / połowa
Kaczka pieczona w całości z przyprawami i owocami nie luzowana z kości (na życzenie możliwość wyluzowania i wyporcjowania) z sosem spod pieczenia, na bazie czerwonego wina z żurawiną.
Kurczak pieczony w całości, faszerowany wątróbką, boczkiem i kaszą z sosem tymiankowym 70,00 zł / cały - 45,00 zł / połowa
Wigilijna kapusta z grzybami i grochem 13,00 zł /100g
Łazanki z makiem i bakaliami 13,00 zł /100g
Smażony filet z jesiotra 60,00 zł / 1 porcja
Smażony filet z sandacza 55,00 zł / 1 porcja
Sos chrzanowy 10,00 zł / porcja 60g
Sos tatarski 10,00 zł / porcja 60g
Aromatyczne, wyraźne w smaku sosy, podane na zimno są idealnym dodatkiem do ryb, pieczonych mięs, pasztetów oraz wędlin. 1 porcja sosu to ok. 60 gr.
Piernik staropolski, sernik z bakaliami, makowiec 60,00 zł / 1kg
minimalna ilość zamówienia to 500 g danej pozycji
Chleb pszenny z ziarnami 25,00 zł / 500g
Chleb na zakwasie pszenno-żytnim 25,00 zł / 500g
Więcej informacji uzyskają Państwo dzwoniąc lub pisząc
lub korzystając z formularza kontaktowego.