Napisz do nas .

Dziękujemy za wiadomość

Wybierz język
Wybierz
Szukaj na stronie

Wpisz poniżej szukaną frazę

Filtry

Typ
Szukane słowo
Cena
-

Rezerwacja


Dziękujemy za wiadomość

Wigilijne Dania na Wynos

 

Zapraszamy do zamawiania świątecznych dań na wynos, z odbiorem w restauracji

default

Dania na Bożonarodzeniowy Stół

 

Szef Kuchni Restauracji Biała Róża przygotował propozycję dań, które mogą Państwo zamówić "na wynos". Zamówienia przyjmujemy osobiście lub mailowo, z odbiorem 22 lub 23 grudnia (w godzinach otwarcia restauracji) lub 24 grudnia w godzinach od 10 do 12

 

 

Pobierz ofertę

 

 

 

 

 

 

Wigilijne dania na wynos:

 
Wiejskie przetwory z wędzarni szefa kuchni Łukasza Cichego                                                                      

Kiełbasa wiejska wieprzowo wołowa 89 zł / kg

Szynka wędzona na wiśni 75 zł /kg

Boczek wędzony na śliwie 75 zł / kg

Karczek wędzony, marynowany w ziołach 75 zł / kg

 

Przekąski zimne                                                          

Marynowane śledzie w śmietanie 16,00 zł / 100 g

Marynowane śledzie w oleju 16,00 zł / 100 g

Marynowane śledzie w buraczkach 16,00 zł / 100 g

Filet z pstrąga w marynacie, z korzennymi warzywami 22,00 zł / 100 g

Pstrąg potokowy podany na słodko, zanurzony w octowej marynacie z dodatkiem korzennych warzyw

i tymianku.

Karp w galarecie 32,00 zł / 100 g

Filety karpia zatorskiego ułożone  w aromatycznej galarecie z wywaru rybnego.

Karp po żydowsku 33,00 zł / 100 g

Filet z karpia zatorskiego, podany na słodko, w aromatycznej galarecie z wywaru rybnego, z dodatkiem rodzynek i migdałów.

Sandacz w galarecie 47,00 zł / 100 g

Filet z sandacza, podany w aromatycznej galarecie z cytrusami.

 

Pieczone mięsa, pasztety                                           

Pasztet z dziczyzny lub z gęsiny 22,00 zł /100g

Pachnący jałowcem, pieczony w piecu pasztet z dziczyzny. Idealny na bożonarodzeniowe świąteczne śniadanie.

Pasztet cielęcy 21,00 zł /100g

Pasztet wieprzowo-wołowy 18,00 zł /100g

Karczek wieprzowy 21,00 zł /100g

Marynowany w ziołach lasu, soczysty i kruchy, wolno pieczony karczek wieprzowy.  Idealny z sosem żurawinowym lub chrzanowym.

Schab po staropolsku 19,00 zł /100g

Delikatny, soczysty i kruchy schab wieprzowy marynowany w ziołach, pieczony w piecu. Można podawać na zimno jak wędlinę lub na ciepło. Najlepiej smakuje z dodatkiem chrzanu i żurawiny.

Schab faszerowany śliwką z sosem pieczeniowym 24,00 zł /100g

Rolada z kurczaka  owinięta boczkiem z rodzynkami  i suszonymi pomidorami  20,00 zł /100g

 

Przekąski gorące                                                       

Ręcznie lepione pierogi                                                                                            

   z kapustą kiszoną i grzybami leśnymi 25,00 zł / 300g

   z suszonymi śliwkami i makiem 25,00 zł / 300g

   z mięsem 23,00 zł / 300g

Uszka z  grzybami 17,00 zł /110g  

 

                                                                                                                                         
Sałatki

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa 7,00 zł /100g

Buraki marynowane w przyprawach korzennych 7,00 zł /100g

Cząstki słodkich, małopolskich buraków aromatyzowanych przyprawami korzennymi

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem, boczkiem, jajkiem 8,00 zł /100g

Klasyczna sałatka ziemniaczana z dodatkiem kiszonego ogórka, boczku oraz ugotowanych na twardo jajek

Sałatka z pora, ogórka kiszonego i wędzonego sera 8,00 zł /100g

   

                                                                                                        Zupy                                                                            

Wigilijny barszcz czerwony z kiszonych buraków 11,00 zł / 300ml

Winny w smaku, o burgundowym kolorze

Wigilijny żur na zakwasie z grzybami 13,50 zł / 300ml

Wigilijna zupa grzybowa z łazankami 18,00 zł / 300m

Kompot z suszonych owoców 12,50 zł / 500ml

Tradycyjny, pachnący cynamonem i goździkami, wigilijny kompot z suszonych owoców: jabłek, gruszek i śliwek.

                                                                                                                                       

Dania gorące                                                              

Filet z karpia  zatorskiego (panierowany) 36,00 zł / 1 porcja

Karp zatorski smażony 37,00 zł / 1 porcja

Filet karpia z Zatoru, moczony w mleku, obtoczony w mące pszennej i smażone na złoty kolor. Obowiązkowa, wigilijna potrawa na każdym polskim stole. Najlepiej podgrzewać w piekarniku pod przykryciem, w temperaturze 190*C przez 7-9 min. 1 porcja to ok. 200 gr.

Karp królewski z sosem z leśnych grzybów 48,00 zł / 1 porcja

Smażony na złoty kolor karp królewski, podany z sosem z grzybów leśnych, który podkreśli delikatny smak i aromat ryby. Karpia najlepiej podgrzewać pod przykryciem, w piekarniku w temperaturze 190*C przez 7-9 min, natomiast sos podgrzewamy w oddzielnym garnuszku i polewamy nim wyjętą wcześniej z piekarnika rybę. 1 porcja to ok. 250 gr.

Pieczona kaczka w całości w pomarańczach i jabłkach z sosem żurawinowym 89,00 zł / cała - 55,00 zł / połowa

Kaczka pieczona w całości z przyprawami i owocami nie luzowana z kości (na życzenie możliwość wyluzowania i wyporcjowania) z sosem spod pieczenia, na bazie czerwonego wina z żurawiną.

 

Kurczak pieczony w całości, faszerowany wątróbką, boczkiem i kaszą z sosem tymiankowym 55,00 zł / cały - 40,00 zł / połowa

Indyk pieczony, faszerowany 165,00 zł / kg

Pieczony w całości, kruchy i soczysty indyk z podkrakowskiego gospodarstwa, nadziewany kaszą, aromantyczną wątróbką, cielęciną oraz soczystymi jabłkami. Może być podawany na zimno, jak również na gorąco –stanowiąc idealne ukoronowanie świątecznego obiadu. Waga indyka od 3 do 8 kg.

 

Wigilijna kapusta z grzybami i grochem 12,00 zł /100g

Łazanki z makiem i bakaliami 12,00 zł /100g

Smażony filet z jesiotra 60,00 zł / 1 porcja

Smażony filet z sandacza 55,00 zł / 1 porcja

                                                                                                                  

Sosy na zimno                                                             

Sos chrzanowy 7,00 zł / porcja 60g

Sos czosnkowy 6,00 zł / porcja 60g

Sos tatarski 7,00 zł / porcja 60g

Aromatyczne, wyraźne w smaku sosy, podane na zimno są idealnym dodatkiem do ryb, pieczonych mięs, pasztetów oraz wędlin. 1 porcja sosu to ok. 60 gr.

 

Ciasta i chleby                                                            

Piernik staropolski, sernik z bakaliami, makowiec 45,00 zł / 1kg

minimalna ilość zamówienia to 300 g danej pozycji

Chleb pszenny z ziarnami 23,00 zł / 400g

Chleb na zakwasie pszenno-żytnim 23,00 zł / 400g

Minimalne zamówienie: 3 porcje, 0,5 kg, 1 litr

Zamówienia przyjmujemy do: 21 grudnia 2021 r do godz. 15:00


Serdecznie Zapraszamy.
 

Zachęcamy do kontaktu

 

Więcej informacji uzyskają Państwo dzwoniąc lub pisząc

+48 12 421 51 90

biuro@restauracjabialaroza.pl

 

lub korzystając z formularza kontaktowego. 

Dziękujemy za wiadomość