Szampania, Francja
szczep: Pinot Noir, Chardonnay
Szampania, Francja
szczep: Pinot Noir, Meunier, Chardonnay
East Sussex, Anglia
szczep: Chardonnay, Pinot Noir
Penedès, Hiszpania
szczep: Monastrell, Garnacha
Penedès, Hiszpania
szczep: Xarel·lo, Macabeu, Parellada
Wenecja Euganejska, Włochy
szczep: Glera
Wenecja Euganejska, Włochy
szczep: Glera
Gemischter Satz, Krems, Austria
szczep: Frühroter Veltliner, Welschriesling, Neuburger, Weißburgunder
Kamptal, Austria
szczep: Grüner Veltliner
Kamptal, Austria
szczep: Riesling
Somlo, Węgry
szczep: Harslevelu
Tokaj, Węgry
szczep: Furmint
Malvazija Istria, Słowenia
szczep: Malvazija
Wenecja Euganejska, Włochy
szczep: Trebbiano di Soave
Rioja, Hiszpania
sszczep: Viura
Hiszpania
szczep: Chardonnay
Kreta, Grecja
szczep: Assyrtiko
Gaskonia, Francja
szczep: Colombard, Sauvignon Blanc, Gros Manseng
Gaskonia, Francja
szczep: Gros Manseng
Dolina Loary, Francja
szczep: Sauvignon Blanc, Chardonnay
Pouilly–Fuissé AOC Village, Burgundia, Francja
szczep: Chardonnay
Dolina Rodanu Południowego, Francja
szczep: Grenache blanc, Clairette, Roussanne, Bourboulenc
Jura, Francja
szczep: Savagnin
Alzacja, Francja
szczep: Riesling
Thermenregion, Austria
szczep: Zweigelt, St. Laurent
Burgenland, Austria
szczep: Zweigelt
Burgenland, Austria
szczep: Pinot Noir
Eger, Węgry
szczep: Kékfrankos, Syrah, Pinot Noir
Szekszárd, Węgry
szczep: Kékfrankos
Purcari, Mołdawia
szczep: Bastardo, Saperavi, Rara Neagra
Dalmacja, Chorwacja
szczep: Plavac Mali
Medoc AOC Cru Bourgeois, Bordeaux, Francja
szczepy: cabernet sauvignon, merlot, petit verdot
uprawa zrównoważona
Piemont, Włochy
szczep: Nebbiolo
Piemont, Włochy
szczep: Nebbiolo
Piemont, Włochy
szczep: Nebbiolo
Wenecja Euganejska, Włochy
szczep: Corvina, Corvinone, Rondinella
Wenecja Euganejska, Włochy
szczep: Corvina, Rondinella, Corvinone
Toskania, Włochy
szczep: Sangiovese
Toskania, Włochy
szczep: Sangiovese
Toskania, Włochy
szczep: Sangiovese
Toskania, Włochy
szczep: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
Toskania, Włochy
szczep: Sangiovese, Merlot
Rioja, Hiszpania
szczep: Tempranillo
Leon, Hiszpania
szczep: Mencia
Bairrada DOC, Portugalia
szczep: Baga
Beaujolais, Francja
szczep: Baga
Beaujolais, Francja
szczep: Gamay
Dolina Rodanu Północnego, Francja
szczep: Syrah
Bordeaux, Francja
szczep: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Dolina Rodanu Południowego, Francja
szczep: Mourvedre, Syrah, Grenache
Bordeaux, Francja
szczep: Merlot, Cabernet Sauvignon
Dolina Loary, Francja
szczep: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Dalmacja, Chorwacja
szczep: Plavac Mali Sivi
Kamptal, Austria
szczep: Grüner Veltlinera
Tokaj, Węgry
szczep: Furmint
Wenecja Euganejska, Włochy
szczep: Corvina, Corvinone, Rondinella
Karta win w restauracji Biała Róża to owoc naszej pasji i żmudnej pracy – poszukiwania rodzimych odmian winorośli i lokalnych producentów wina. Szeroki wachlarz win biodynamicznych, ekologicznych i naturalnych doskonale prezentuje wpływ gleby i klimatu na ich charakter. Właśnie to połączenie natury, cech terroir, tradycji i nowoczesnego podejścia do winiarstwa pragniemy zaoferować w restauracji Biała Róża. Karta win jest tak przygotowana, aby wino i sporządzone dania stanowiły doskonałą całość, dostarczając naszym gościom niezapomnianych kulinarnych przeżyć.
Unikalne wina z naszej selekcji pozostają w doskonałej harmonii z nowoczesnymi i innowacyjnymi daniami tworzonymi z najlepszych polskich składników pochodzących od wyłącznie lokalnych producentów. Nasze warzywa, ryby i mięso, wybrane przez szefa kuchni Łukasza Cichego, oddają wszystko to z czego słynie polska żywność.
Pozwól nam zabrać Cię w kulinarną podróż łączącą dania z winami z najwspanialszych regionów świata. Wina proponowane na kieliszki to wybór win zarówno z klasycznych szczepów i tradycyjnych winiarskich regionów jak również przedstawicieli tzw. „nowego świata”, w tym również win polskich. W naszej karcie znajdziesz selekcję win ze szczepu Riesling jak i win z Doliny Loary, które cudownie współgrają z polską kuchnią. Rozkoszuj się wspaniałymi winami węgierskimi i austriackimi, które przypominają o wspólnej historii oraz kulinarnych wpływach. Posmakuj również cydru autorskiego polskich mistrzów cydrownictwa.